Kinderen

Een aantal problemen bij kinderen ontstaat tijdens de geboorte. Het geboorteproces is een van de meest stressrijke ervaringen in ons leven. Een te nauw geboortekanaal, een stug bekken van de moeder of hulpmiddelen bij de bevalling kunnen de flexibiliteit van het schedeltje, de wervelkolom of de borstkas veranderen. Zelfs al tijdens de zwangerschap kunnen zich momenten of situaties voordoen die een onmiskenbare invloed kunnen gaan uitoefenen op de verdere groei en ontwikkeling van het kind. Op den duur kan dit leiden tot problemen als: groeistoornissen, motorische achterstand, dreinerigheid, onrust en klachten variërend van oorontstekingen tot long- of darmproblemen. Als een kind regelmatig naar een arts moet vanwege dit soort klachten, of wanneer het niet lekker in z’n vel zit is osteopathie een veilige methode om veel problemen te verhelpen of te verkomen.

De handgrepen van een osteopaat zijn zacht. Zo zacht zelfs, dat baby’s kort na de geboorte behandeld kunnen worden. Kinderen vinden de behandeling over het algemeen erg prettig, omdat het hen een ontspanning geeft waar ze voorheen niet bekend mee waren. De osteopaat maakt alle weefsels, ribbetjes, wervels, of organen soepel die vast zitten, verhard zijn of op een andere manier de groei en ontwikkeling vertragen of pijn veroorzaken.

Juist bij baby’s en kinderen blijkt osteopathie op een veilige manier vaak snelle, effectieve en vergaande verandering te bieden. Grondige studie en kennis van de ontwikkeling van het nog ongeboren kind is daar bij essentieel. Daarnaast is ervaring en affiniteit met kinderen onmisbaar om baby’s veilig en effectief te kunnen behandelen.

Er wordt behandeld in een voor het kind ontspannen houding desnoods met het kind bij vader of moeder op schoot. Belangrijk is ook: “het doet géén pijn”. Per definitie gaat het er altijd rustig en zachtaardig aan toe. Bereid uw kind daar op uw eigen manier enigszins op voor:

Bereid uw kind voor op alleen maar “lekker lui liggen”.
Breng een flesje, de favoriete knuffel, een speentje of wat herkenbaar klein speelgoed mee.
Flesvoeding tijdens de behandeling kan vaak prima! Géén snoep of koekjes!
Soms kunnen kleertjes worden aangehouden, zorg voor luchtige makkelijk zittende kleren.

Artsen, therapeuten en consultatiebureaus zijn tot nu toe weinig of niet bekend met de mogelijkheden die osteopathie te bieden heeft omdat zij daarmee tijdens hun opleiding en / of nascholingen niet mee van doen hebben gehad. Soms is een afwijzende eerste reactie door een arts of therapeut dan ook begrijpelijk om u of uw kind te beschermen voor niet effectief en / of ondeskundig handelen wat helaas maar al te vaak voorkomt. Onze ervaring is telkens dat wanneer zij hebben gehoord van de kennis, de kunde en de resultaten maar vooral ook van de manier van werken van een goede osteopaat de aanvankelijke scepsis of zelfs afwijzing kan verdwijnen.

In de praktijk zien wij veel huilbaby’s, kindjes met refluxklachten, problemen met de ontlasting, houdingvoorkeur, afplatting van het hoofdje, huilen bij het aan en uitkleden, neurologische problemen, motorische en geestelijke achterstand, onverklaarbare groeistoornissen van het bewegingsapparaat, overmatig druk gedrag van zuigelingen, chronische middenoorproblematiek, hoofdpijn en rugproblemen.

Praktijk voor Osteopathie

Baarsweg 16
8336 KJ Baars (Steenwijk)
Telefoon : 0521 – 58 80 89
E-mail : info@osteopathiebaars.nl